Správy zo spoločnosti Zentiva

10. marca 2020    /    Témy

Zentiva v reakcii na pandémiu coronavirusu posilňuje výrobu paracetamolu a ibuprofenu

BRATISLAVA, 10. marca 2020 - Predná farmaceutická spoločnosť Zentiva reaguje na zvyšujúcu sa penetráciu infekcie coronavirusu a mení plán výroby liečiv, aby posilnila výrobu účinných látok paracetamol a ibuprofén pre pacientov na Slovensku, v Českej republike a v ďalších krajinách Európy.

 

Keďže má Zentiva ako jedna z mála farmaceutických spoločností svoj vlastný výrobný závod v Českej republike, môže flexibilne reagovať na potreby pacientov, "povedala Soňa Porubská, Generálna riaditeľka Zentiva CZ & SK. "Vďaka vysokému nasadeniu všetkých našich zamestnancov vo výrobnom závode sme okamžite zmenili plán výroby a posilnili výrobu paracetamolu a ibuprofenu, látok účinných proti horúčke, ktorá infekciu coronavirusom sprevádza. Zároveň ale pokračujeme aj vo výrobe ostatných liečiv, aby sme zabezpečili plynulú dodávku pre všetkých pacientov, "dodala Soňa Porubská.

 

Denis Paris, Riaditeľ výrobného závodu Zentiva v Prahe, okomentoval prebiehajúce zmeny: "Naši zamestnanci pracujú s obrovským nasadením 24 hodín denne, aby vyrobili čo najviac liečiv pre tých, ktorí ich potrebujú. Tento mesiac plánujeme vyrobiť o milión balení ibuprofénu a paracetamolu viac, než bolo plánované. Robíme všetko pre to, aby sme pomohli pacientom a ich rodinám v súčasnej situácii."

 

Výrobný závod Zentivy v Prahe vyrába nepretržite vysoko kvalitné a dostupné prípravky už viacej ako 90 rokov. V súčasnej dobe má kapacitu vyrobiť viac ako 10 miliónov balení liekov mesačne.

 

O spoločnosti Zentiva

My v Zentive sa usilujeme o to, aby zdravotná starostlivosť bola právom, nie výsadou. Ľudia dnes viac ako kedykoľvek predtým potrebujú lepší prístup k zdravotnej starostlivosti. Každodenné riešenia, od ktorých sme všetci závislí, dnes totiž predstavujú jeden z hlavných pilierov zdravého života. Spoločnosť Zentiva pracuje v prospech obyvateľov Európy. Spolu so zdravotníckymi pracovníkmi, farmaceutmi a pracovníkmi, ktorí rozhodujú o zdravotnom systéme, cítime rovnakú spoločenskú povinnosť prispievať k znižovaniu nákladov a zlepšovaniu prístupu k zdravotnej starostlivosti. S vyše 2 500 pracovníkmi v celej Európe a dvomi výrobnými závodmi v Prahe a Bukurešti sa usilujeme dosiahnuť poprednú pozíciu v oblasti generík a voľnopredajných liekov, aby sme tak mohli lepšie podporovať každodenné potreby občanov v oblasti zdravotnej starostlivosti.

 

Kontakt pre mediá:

Lucie Šabíková
Communications Manager CZ & SK
ZENTIVA k.s.
U Kabelovny 130 – 102 37 Prague 10 – Czech Republic
Cell: (+420) 601 551 674
E-mail: lucie.sabikova@zentiva.com