Správy zo spoločnosti Zentiva

7. apríla 2020    /    Témy

Zentiva rozširuje svoj komerčný záber akvizíciou podnikania spoločnosti Alvogen v SVE

PRAHA – 7. apríla 2020: Zentiva Group, a.s., oznamuje dokončenie predtým deklarovanej akvizície podnikania spoločnosti Alvogen v strednej a východnej Európe (SVE). Tento obchod zabezpečuje spoločnosti Zentiva organický rast a posilňuje komerčný záber spoločnosti Zentiva v Poľsku, Rumunsku a Bulharsku a rozširuje jej prítomnosť na ďalších nových trhoch vrátane Ruska, Ukrajiny, Kazachstanu, Maďarska, Chorvátska a západného Balkánu. Vďaka tomu môže teraz spoločnosť Zentiva dodávať rozšírené portfólio produktov miliónom ďalších obyvateľov Európy aj mimo nej.

 

Touto akvizíciou spájame dva hlavné podniky v oblasti značkových generík a voľnopredajných liekov v regióne SVE,“ povedal Nick Haggar, generálny riaditeľ spoločnosti Zentiva. „Naše silné stránky a portfóliá produktov sa navzájom dokonale dopĺňajú a sú v súlade so stratégiou rastu spoločnosti Zentiva. S našou pokračujúcou expanziou na nové trhy a s naším víťazným tímom dokážeme dodávať viac kvalitných a dostupných liekov, ktoré ľudia v Európe aj mimo nej potrebujú deň čo deň.“

 

Popri nedávno oznámenej akvizícii výrobného podniku v Ankleshware, ktorá by sa mala ukončiť v nasledujúcich týždňoch, rozšíri táto akvizícia aj výrobné kapacity spoločnosti Zentiva v závode Labormed Alvogen v Bukurešti v Rumunsku.

 

Tento najnovší vývoj je pokračovaním nedávnych komerčných akvizícií spoločností Creo v Spojenom kráľovstve a Solacium v Rumunsku, ako aj mnohomiliónových investícií do jestvujúcich výrobných závodov spoločnosti Zentiva v Prahe a Bukurešti.

 

Alvogen CEE dodáva na trh viac ako 200 značkových generických liekov a voľnopredajných produktov, medzi ktoré patria veľmi známe značky ako Lactacyd®, Persen®, EuBiotic® a mnoho ďalších s vedúcou trhovou pozíciou na 14 trhoch v regióne SVE,“ povedal Hacho Hatchikian, novomenovaný komerčný riaditeľ pre región SVE v spoločnosti Zentiva. „Spojiť sa so spoločnosťou Zentiva bola obrovská príležitosť na spojenie síl, rozšírenie nášho záberu a ešte väčšie zlepšenie prevádzkovej dokonalosti, a to všetko s cieľom plniť zdravotné potreby ľudí v Európe aj mimo nej.“

 

O spoločnosti Zentiva

Spoločnosť Zentiva je výrobcom kvalitných a dostupných liekov, ktoré dodáva pacientom v Európe aj mimo nej. So zanieteným tímom viac ako 4 000 ľudí a sieťou výrobných závodov – vrátane vlajkových závodov v Prahe a Bukurešti – sa spoločnosť Zentiva snaží byť šampiónom v značkových a generických liekoch aj voľnopredajných produktoch v Európe, aby mohla lepšie podporovať každodenné potreby zdravotnej starostlivosti o ľudí.

 

V spoločnosti Zentiva je našou ambíciou to, že zdravotná starostlivosť by mala byť právom, nie vymoženosťou. Viac než kedykoľvek predtým ľudia potrebujú lepší prístup ku kvalitným a dostupným liekom a zdravotnej starostlivosti. Pracujeme ako partneri s lekármi, lekárnikmi, veľkoobchodníkmi, regulátormi a vládami, aby sme mohli poskytovať každodenné riešenia, na ktorých nám všetkým záleží.

 

Kontakt pre mediá:

Lucie Šabíková
Communications Manager CZ & SK
ZENTIVA k.s.
U Kabelovny 130 – 102 37 Prague 10 – Czech Republic
Cell: (+420) 601 551 674
E-mail: lucie.sabikova@zentiva.com