Správy zo spoločnosti Zentiva

Zentiva

1. októbra 2018    /   

Výrobca generík Zentiva začína pôsobiť ako samostatná spoločnosť

PRAHA – 1. októbra 2018 – Po dokončení oznámeného predaja a oddelenia sa od skupiny Sanofi začína oddnes výrobca generík Zentiva pôsobiť ako samostatná spoločnosť.

Zentiva sídli v Prahe a s podporou skupiny Advent International, jednej z najväčších a najskúsenejších svetových súkromných investičných spoločnosti v oblasti súkromného kapitálu, teraz vstupuje do novej éry nezávislosti a transformácie.

Riaditeľ Zentivy Patrick Aghanian verí, že predaj prinesie spoločnosti a jej zákazníkom nové príležitosti, čo prispeje k efektívnejšej, flexibilnejšej a agilnejšej podnikateľskej činnosti.

„Korene spoločnosti Zentiva siahajú 530 rokov do minulosti a sú spojené s lekárňou U černého orla, malým rodinným podnikom, ktorý obsluhoval obyvateľov Prahy. Odvtedy sme rozšírili svoju pôsobnosť v oblasti generických prípravkov a voľnopredajných liekov po celej Európe. Toto dedičstvo nielenže posilňuje našu zákaznícku orientáciu, ale určuje aj naše budúce priority, pričom našim cieľom je aj naďalej zvyšovať kvalitu zdravotnej starostlivosti prostredníctvom individuálneho prístupu. Veríme, že zdravotná starostlivosť má byť právom, a nie výsadou, a že riešenia v oblasti zdravotnej starostlivosti by mali byť dostupné čo najväčšiemu počtu ľudí.“

„Chceme si vybudovať povesť, ktorá bude pre našich partnerov synonymom hodnoty,“ pokračuje Patrick. „V spolupráci so zdravotníckymi pracovníkmi, lekárnikmi a pracovníkmi rozhodujúcimi o systéme zdravotníctva totiž cítime rovnakú spoločenskú povinnosť – prispievať k znižovaniu nákladov a zlepšovaniu prístupu k zdravotnej starostlivosti. Naším cieľom je preto maximálna podpora pri napĺňaní každodenných potrieb občanov v tejto oblasti.“

Na záver Patrick dodáva, že táto posledná kapitola v histórii spoločnosti je taktiež pozitívnou správou pre zamestnancov: „Plánovaný rast našej spoločnosti prináša našim zamestnancomnové príležitosti a umožňuje nám získať tie najlepšie talenty v našom odvetví. Pre Zentivu je to veľmi podnetné obdobie a sme presvedčení, že s podporou Adventu dokážeme svoje ambície aj úspešne realizovať.“


O spoločnosti Zentiva

My v Zentive veríme, že zdravotná starostlivosť má byť právom, a nie výsadou. Ľudia dnes viac ako kedykoľvek predtým potrebujú lepší prístup k zdravotnej starostlivosti. Každodenné riešenia, od ktorých sme všetci závislí, dnes totiž predstavujú jeden z hlavných pilierov zdravého života.

Zentiva sa zameriava na ľudí v Európe. V spolupráci so zdravotníckymi pracovníkmi, lekárnikmi a pracovníkmi, ktorí rozhodujú o zdravotnom systéme, totiž cítime rovnakú spoločenskú povinnosť – prispievať k znižovaniu nákladov a zlepšovaniu prístupu k zdravotnej starostlivosti. Ako jedna z popredných spoločností v oblasti generík a voľnopredajných liekov  sa snažíme o maximálnu podporu pri napĺňaní každodenných potrieb občanov v oblasti zdravotníctva.

S vyše 2500 zamestnancami v rámci Európy a dvomi výrobnými závodmi (v Prahe a v Bukurešti) je naším cieľom dosiahnuť poprednú pozíciu v oblasti generík a voľnopredajných liekov.

Viac informácií nájdete na adrese www.zentiva.sk.