Správy zo spoločnosti Zentiva

Zentiva logo and building

15. januára 2019    /   

NICK HAGGAR VYMENOVANÝ ZA CEO ZENTIVY

Praha, 15. január 2019:Spoločnosť Zentiva s veľkým potešením oznamuje, že za generálneho riaditeľa (CEO) spoločnosti bol vymenovaný Nick Haggar, a to s účinnosťou od 11. februára 2019. Nick Haggar prichádza zo spoločnosti InsudPharma, kde vykonával funkciu CEO v období 2016 – 2019. Vo farmaceutickom priemysle a v oblasti zdravotnej starostlivosti pôsobí viac ako 30 rokov a má tak silnú obchodnú skúsenosť na vedúcich pozíciách v spoločnostiach Sandoz (Novartis), GlaxoSmithKline a Ranbaxy, ako aj technické know-how, ktoré získal ako technický špecialista v spoločnosti Baxter Healthcare, kde začínal svoju kariéru. Počas obdobia 2014 – 2015 bol prezidentom spoločnosti Medicines for Europe (bývalá EGA). Nick Haggar bude sídliť v Prahe a bude podliehať dozornej rade (Advisory Committee) spoločnosti Zentiva. 

Nick Haggar povedal: „Som veľmi nadšený, že som sa pripojil k Zentive na jej novej ceste. V nastávajúcich mesiacoch rozšírime náš dosah, zvýšime produktivitu a zrýchlime rast, pretože pomáhame podporovať každodenné potreby občanov v oblasti zdravotnej starostlivosti.“

Spoločnosť Zentiva sa odčlenila od Sanofi minulý rok v októbri. Skupinu teraz podporuje spoločnosť Advent International, jeden z najväčších a najskúsenejších globálnych súkromných investorov na svete. 

O spoločnosti Zentiva

My v Zentive sa usilujeme o to, aby zdravotná starostlivosť bola právom, nie výsadou. Ľudia dnes viac ako kedykoľvek predtým potrebujú lepší prístup k zdravotnej starostlivosti. Každodenné riešenia, od ktorých sme všetci závislí, dnes totiž predstavujú jeden z hlavných pilierov zdravého života. Spoločnosť Zentiva pracuje v prospech obyvateľov Európy. Spolu so zdravotníckymi pracovníkmi, farmaceutmi a pracovníkmi, ktorí rozhodujú o zdravotnom systéme, cítime rovnakú spoločenskú povinnosť prispievať k znižovaniu nákladov a zlepšovaniu prístupu k zdravotnej starostlivosti. S vyše 2 500 pracovníkmi v celej Európe a dvomi výrobnými závodmi v Prahe a Bukurešti sa usilujeme dosiahnuť poprednú pozíciu v oblasti generík a voľnopredajných liekov, aby sme tak mohli lepšie podporovať každodenné potreby občanov v oblasti zdravotnej starostlivosti.

 

Contact for media


Ines WINDISCH
Head of Corporate Affairs and Human Resources
Zentiva Group
Tel.: +420 601 341 444
U Kabelovny 130, 102 37 Praha
Česká republika
Ines.Windisch@zentiva.com
www.zentiva.com