Správy zo spoločnosti Zentiva

Solacium

13. marca 2019    /   

Spoločnosti Zentiva a Siyiara Enterprises podpísali zmluvu o predaji rumunské farmaceutické spoločnosti Solacium

PRAHA, 13. marca 2019: Spoločnosti Zentiva Group a.s. a Siyiara Enterprises podpísali zmluvu o predaji pre akvizíciu rumunskej farmaceutickej spoločnosti Solacium, a to vrátane jej dcérskej spoločnosti Be Well Pharma. Spoločnosť Solacium je súčasťou skupiny Dr. Max Group. Je vlastnená spoločností Siyiara Enterprises a pánom Trasca Alexandru-Tony. 

Nick Haggar, Generálny riaditeľ Zentivy, povedal: „Zentiva s potešením oznamuje prvú akvizíciu od oddelenie od Sanofi v októbri minulého roka. Spoločnosť Solacium doplňuje naše nové generické podnikanie a posilňuje naše portfólio v oblasti voľne predajných liekov pre pacientov a zákazníkov v Rumunsku.“

“Potom, čo skupina Dr.Max kúpila spoločnosť A&D Pharma Group, rozhodli sme sa sústrediť na troch hlavných pilierov nášho podnikania: farmaceutický maloobchod, veľkoobchod, marketing a predaj. Aj keď je spoločnosť Solacium rýchlo rastúci výrobca potravinových doplnkov a voľne predajných liekov, veríme, že pod vedením špecializované a úspešné farmaceutické spoločnosti, ako je Zentiva, dokáže naplniť svoj potenciál a výrazne posilniť svoje podnikanie nad rámec súčasnej úrovne,“ povedal Leonardo Ferrandino, Prezident a Generálny riaditeľ skupiny Dr.Max.

Táto transakcia zostáva predmetom schválenia niekoľkých podmienok vrátane, ale nie limitne, rumunskej Rady pre hospodársku súťaž.

O spoločnosti Zentiva

My v Zentive sa usilujeme o to, aby zdravotná starostlivosť bola právom, nie výsadou. Ľudia dnes viac ako kedykoľvek predtým potrebujú lepší prístup k zdravotnej starostlivosti. Každodenné riešenia, od ktorých sme všetci závislí, dnes totiž predstavujú jeden z hlavných pilierov zdravého života. Spoločnosť Zentiva pracuje v prospech obyvateľov Európy. Spolu so zdravotníckymi pracovníkmi, farmaceutmi a pracovníkmi, ktorí rozhodujú o zdravotnom systéme, cítime rovnakú spoločenskú povinnosť prispievať k znižovaniu nákladov a zlepšovaniu prístupu k zdravotnej starostlivosti. S vyše 2 500 pracovníkmi v celej Európe a dvomi výrobnými závodmi v Prahe a Bukurešti sa usilujeme dosiahnuť poprednú pozíciu v oblasti generík a voľnopredajných liekov, aby sme tak mohli lepšie podporovať každodenné potreby občanov v oblasti zdravotnej starostlivosti.

O spoločnosti Solacium Pharma

Víziou spoločnosti SOLACIUM PHARMA je stáť sa jednou z hlavných rumunských farmaceutických spoločností vytváraním partnerstva so zdravotníckymi profesionálmi pre zaistení výhod pacientom, zákazníkom a zamestnancom. Tieto partnerstvá sú založené na dodávanie inovatívnych produktov, ktoré ľuďom ponúkajú najlepšiu voľbu pre ich zdravie.

Media Contact: 

Ines Windisch
Head of Corporate Affairs & Human Resources
ZENTIVA GROUP, a.s.

U Kabelovny 130 – 102 37 Prague 10 – Czech Republic
Cell: (+420) 601 341 444
E-mail: 
ines.windisch@zentiva.com 
www.zentiva.com

Ivo Mravinac
PR Specialist & CZ Spokesperson
PENTA INVESTMENTS, s.r.o.
Florentinum, Na Florenci 2116/15, 110 00 Prague 1 – Czech Republic

Tel.: +420 225 101 109
Cell: +420 606 656 930
E-mail: 
mravinac@pentainvestments.com
www.pentainvestments.com