Správy zo spoločnosti Zentiva

Zentiva in India

25. októbra 2019    /   

Zentiva získava od spoločnosti Alvogen obchodné aktivity v strednej a východnej Európe

Zentiva ďalej rozširuje svoju geografickú stopu a dopĺňa svoje portfólio generík a voľnopredajných liekov

PRAHA / SOFIA – 25. OKTÓBER 2019: Spoločnosť Zentiva oznamuje podpísanie konečnej dohody o akvizícii obchodných aktivít spoločnosti Alvogen v strednej a východnej Európe, a to za nezverejnenú sumu.

Alvogen CEE predáva vyše 200 generických a voľnopredajných (OTC) produktov vo viacerých terapeutických oblastiach, ktoré pozostávajú z uznávaných značiek, ako sú Lactacyd, Persen, EuBiotic, a mnohých iných s vedúcou pozíciou na trhu, a to na 14 kľúčových trhoch v celej strednej a východnej Európe vrátane Ruska, Rumunska, Maďarska, Poľska a balkánskych trhov.

Nick Haggar, generálny riaditeľ (CEO) spoločnosti Zentiva poznamenal: „Táto akvizícia je pre spoločnosť Zentiva ideálna, pretože podporuje vykonanie našej stratégie. Zentiva posilní svoje vedúce postavenie v strednej a východnej Európe pri súčasnom expandovaní na nové trhy a výrazne rozšíri svoje portfólio špecializovaných a voľnopredajných liekov. Tešíme sa, že do našej komunity Zentivy privítame viac ako 1 000 pracovníkov z tímu Alvogen CEE. Spolu budeme ešte silnejší pri ďalšom plnení nášho hlavného poslania poskytovať vysokokvalitné a dostupné lieky pacientom v Európe aj mimo nej.“

Táto transakcia spája dve vedúce firmy, ktoré pôsobia v oblasti značkových generík a voľnopredajných (OTC) liekov v regióne strednej a východnej Európy, s doplnkovými výhodami, produktovými portfóliami, geografickými stopami a kultúrami. Predpokladá sa, že transakcia sa uzavrie v prvom štvrťroku roku 2020, a to na základe obvyklého schválenia.

„Vďaka predaju našich obchodných aktivít v strednej a východnej Európe môžeme ďalej napredovať v strategickom raste a expanzii v Ázii, a to prostredníctvom akvizícií a partnerstiev, a zároveň podporovať našu hlavnú obchodnú činnosť v USA a naďalej investovať do biosimilárnych liekov prostredníctvom našej sesterskej spoločnosti Alvotech. Ďakujeme našim kolegom za mimoriadne úsilie pri budovaní jednej z najúspešnejších regionálnych spoločností v našom odbore a tešíme sa na pokračovanie úspechu kombinovaného podnikania,“ povedal Robert Wessman, prezident & CEO spoločnosti Alvogen.

Už v priebehu roka 2019 spoločnosť Zentiva začlenila do skupiny Zentiva tímy spoločností Creo Pharma v Spojenom kráľovstve a Solacium Pharma v Rumunsku. V septembri spoločnosť Zentiva oznámila aj akvizíciu výrobného závodu v indickom meste Ankleshwar. Okrem toho, že spoločnosť investovala niekoľko miliónov eur do existujúcich výrobných závodov v Prahe a Bukurešti, pokračuje v stupňovaní svojej konkurenčnej výhody, rozširovaní trhovej stopy a modernizácii svojej výrobnej siete i schopností.

Kontakt pre médiá

Ines Windisch
Head of Corporate Affairs & HR
Tel: (+420) 601 341 444
Email: ines.windisch@zentiva.com

O spoločnosti Zentiva

Spoločnosť Zentiva je výrobcom vysokokvalitných dostupných liekov, ktoré slúžia pacientom v Európe aj mimo nej. So špecializovaným tímom vyše 3 000 pracovníkov a sieťou výrobných závodov – vrátane vlajkových závodov v Prahe a Bukurešti – sa Zentiva usiluje dosiahnuť poprednú pozíciu v oblasti značkových a generických liekov v Európe, aby tak mohla lepšie podporovať každodenné potreby občanov v oblasti zdravotnej starostlivosti.
My v Zentive sa usilujeme o to, aby zdravotná starostlivosť bola právom, nie výsadou. Ľudia dnes viac ako kedykoľvek predtým potrebujú lepší prístup k vysokokvalitným dostupným liekom a zdravotnej starostlivosti. Spolupracujeme s lekármi, farmaceutmi, veľkoobchodníkmi, regulačnými orgánmi aj vládami s cieľom poskytnúť každodenné riešenia, od ktorých sme všetci závislí.

Viac informácií o spoločnosti Zentiva získate na stránke www.zentiva.com.

O spoločnosti Alvogen

Alvogen je súkromná globálna farmaceutická spoločnosť zameraná na vývoj, výrobu a predaj generických, značkových, voľnopredajných liekov (OTC) a biosimilárnych produktov pre pacientov na celom svete. Spoločnosť má obchodné aktivity v 35 krajinách s 2 800 zamestnancami a prevádzkuje štyri výrobné a vývojové centrá v USA, Rumunsku, Kórei a na Taiwane. Severná Amerika je najväčším trhom spoločnosti Alvogen a medzi ďalšie kľúčové trhy patria Južná Kórea, Rusko, Taiwan, Rumunsko, Maďarsko, Ukrajina, Japonsko a Čína.

Viac informácií o spoločnosti Alvogen získate na stránke www.alvogen.com.