Správy zo spoločnosti Zentiva

Creo Pharmaceuticals Ltd.

1. apríla 2019    /   

Zentiva oznamuje akvizíciu spoločnosti Creo Pharmateuticals Ltd. vo Veľkej Británii

PRAHA, 1. apríla 2019: Zentiva Group a.s. oznamuje akvizíciu spoločnosti Creo Pharmaceuticals Ltd. vo Veľkej Británii, dcérskej spoločnosti Amneal Pharmaceuticals, Inc. (NYSE: AMRX).

Nick Haggar, CEO Zentiva povedal: "Zentiva s potešením potvrdzuje akvizíciu spoločnosti Creo Pharma, ktorá posilní postavenie Zentivy na britskom trhu. Tento krok odráža našu dôveru vo Spojené kráľovstvo a naše odhodlanie rozvíjať, vyrábať a dodávať vysoko kvalitné dostupné lieky. Vítame tím Creo Pharma, ktorý má povesť poskytovanie vysoko kvalitných služieb svojim zákazníkom. "

"Sme radi, že sa môžeme pripojiť k spoločnosti Zentiva, pretože sme presvedčení, že kombinácia našich dvoch podnikov prinesie pridanú hodnotu našim zákazníkom a pacientom vo Veľkej Británii. Veríme, že kombinácia Creo a Zentivy nám umožní urýchliť náš rast a dosiahnuť náš plný potenciál, " povedal Luke Hart, výkonný riaditeľ Creo Pharmaceuticals Ltd.

O spoločnosti Zentiva

My v Zentive sa usilujeme o to, aby zdravotná starostlivosť bola právom, nie výsadou. Ľudia dnes viac ako kedykoľvek predtým potrebujú lepší prístup k zdravotnej starostlivosti. Každodenné riešenia, od ktorých sme všetci závislí, dnes totiž predstavujú jeden z hlavných pilierov zdravého života. Spoločnosť Zentiva pracuje v prospech obyvateľov Európy. Spolu so zdravotníckymi pracovníkmi, farmaceutmi a pracovníkmi, ktorí rozhodujú o zdravotnom systéme, cítime rovnakú spoločenskú povinnosť prispievať k znižovaniu nákladov a zlepšovaniu prístupu k zdravotnej starostlivosti. S vyše 2 500 pracovníkmi v celej Európe a dvomi výrobnými závodmi v Prahe a Bukurešti sa usilujeme dosiahnuť poprednú pozíciu v oblasti generík a voľnopredajných liekov, aby sme tak mohli lepšie podporovať každodenné potreby občanov v oblasti zdravotnej starostlivosti.

 

O spoločnosti Creo Pharmaceuticals Ltd.

Spoločnosť Creo Pharma bola založená v roku 2007 s cieľom poskytnúť dodávateľským partnerom priamy marketingový prístup na britský trh s generikami. Sme seriózny, spoľahlivý a rozširujúce sa britský farmaceutický poskytovateľ s kľúčovým zameraním na poskytovanie veľkoobchodného, farmaceutického a nemocničného sektora všetko od generických liekov až po komerčné značky. Úspech Creo je založený na silných vzťahoch so zákazníkmi, výnimočné podpore a rozmanitom produktovom portfóliu. Chápeme, že dôvera a spoľahlivosť sú životne dôležitými požiadavkami pre dnešný rýchlo sa meniace generické prostredie a spĺňajú tieto požiadavky priateľským, profesionálnym zákazníckym servisným tímom. Naše hlavné ciele sú zamerané na priority našich zákazníkov a zabezpečujú, aby zdravotníci aj pacienti mali prístup k celej rade unikátnych produktov.



Kontakt pre mediá:

Ines Windisch
Head of Corporate Affairs & Human Resources
ZENTIVA GROUP, a.s.
U Kabelovny 130 – 102 37 Prague 10 – Czech Republic
Cell: (+420) 601 341 444
E-mail: ines.windisch@zentiva.com
www.zentiva.com