Správy zo spoločnosti Zentiva

1. júna 2020    /   

Zentiva rozširuje výrobné kapacity dokončením akvizície výrobného závodu v Ankleshware

PRAHA – 1. júna 2020: Spoločnost Zentiva Group oznamuje dokončenie akvizície výrobného závodu v Ankleshware v Indii od spoločnosti Sanofi. Finalizácia tohto obchodu zvyšuje počet výrobných závodov po celom svete, ktoré sú v úplnom vlastníctve spoločnosti Zentiva, a umožňuje spoločnosti Zentiva obslúžiť väčší počet pacientov, ktorí každodenne potrebujú kvalitné a dostupné lieky.

„S nadšením vítame tím závodu v Ankleshware v našej rodine Zentiva. V spoločnosti Zentiva pokračujeme v zabezpečovaní silného rastu a dokončenie tejto akvizície je pre našu spoločnosť dôležitým míľnikom,“ povedal Nick Haggar, generálny riaditeľ spoločnosti Zentiva. „Sila našej rastúcej výrobnej siete a dodatočných kapacít znamená, že dokážeme držať krok s narastajúcim dopytom po našich liekoch a zvyšovať priamu kontrolu nad naším dodávateľským reťazcom, aby sme pomáhali zabezpečovať priebežné dodávky a rýchlu odozvu na potreby pacientov.“

Touto transakciou pokračuje rad významných rastových krokov, ktoré realizuje spoločnosť Zentiva ako pokračovanie predchádzajúcich akvizícií spoločností Creo Pharma v Spojenom kráľovstve, Solacium v Rumunsku a prevádzok spoločnosti Alvogen v strednej a východnej Európe, ktoré boli ukončené v apríli 2020. Táto najnovšia akvizícia v Indii beží paralelne s prebiehajúcimi viacerými mnohomiliónovými investíciami vo vlajkových výrobných závodoch spoločnosti Zentiva v Prahe a Bukurešti.

„Som veľmi hrdý, že náš tím v Ankleshware bude súčasťou ešte silnejšej spoločnosti Zentiva a bude integrovaný do stratégie dlhodobého rastu tejto organizácie,“ dodal Ashwani Sood, riaditeľ lokality v Ankleshware. „Vieme, že dopyt po kvalitných a dostupných liekoch stúpa a tešíme sa, že prispejeme k úspechu spoločnosti Zentiva na tejto ceste.“

Výrobný závod podporí aj úplne nová pobočka Zentiva India v Bombaji.

O spoločnosti Zentiva

Spoločnosť Zentiva je výrobcom kvalitných a dostupných liekov, ktoré dodáva pacientom v Európe aj mimo nej. So zanieteným tímom viac ako 4 700 ľudí a sieťou výrobných závodov – vrátane vlajkových závodov v Prahe, Bukurešti a Ankleshware – sa spoločnosť Zentiva snaží byť šampiónom v značkových a generických liekoch v Európe, aby mohla lepšie podporovať každodenné potreby zdravotnej starostlivosti o ľudí.
V spoločnosti Zentiva je našou ambíciou to, že zdravotná starostlivosť by mala byť právom, nie vymoženosťou. Viac než kedykoľvek predtým ľudia potrebujú lepší prístup ku kvalitným a dostupným liekom a zdravotnej starostlivosti. Pracujeme ako partneri s lekármi, lekárnikmi, veľkoobchodníkmi, regulátormi a vládami, aby sme mohli poskytovať každodenné riešenia, na ktorých nám všetkým záleží. 

O závode spoločnosti Zentiva v Ankleshware

Výrobný závod v Ankleshware založený v roku 1987 má chemické a biotechnologické vývojové stredisko a vyrába farmaceutické polotovary aj hotové výrobky. Ako veľký výrobca tabliet vyrába závod v Ankleshware viac ako 6 miliárd tabliet ročne.

Media Contact:

Mounira Lemoui
Vedúca komunikácie
ZENTIVA GROUP, a.s.
U kabelovny 529/16, Dolní Měcholupy, 102 00 Prague 10
Mobil: (+420) 727 873 159
E-mail: mounira.lemoui@zentiva.com