Správy zo spoločnosti Zentiva

23. novembra 2020    /   

Zentiva pokračuje v boji za zdravšiu planétu: v rámci svojho programu Planet-Z vysadí 4 500 stromov v Portugalsku

PRAHA – 23. november 2020: Zentiva Group vysadí 4 500 nových stromov, a to v rámci svojho programu PlanetZ, ktorého cieľom je pravidelne prispievať k zlepšeniu nášho životného prostredia. Na realizácii zámeru spoločnosť Zentiva spolupracuje s portugalskou mimovládnou neziskovou organizáciou Associação Nacional de Empresas Florestais, Agrícolas e do Ambiente (ANEFA). Stromy sa vysadia v oblasti Baldio do Soajo, Arcos de Valdevez v národnom parku Peneda-Gerês, ktorý UNESCO považuje za svetovú biosférickú rezerváciu. Portugalsko je krajina, ktorú pravidelne a výrazne sužujú lesné požiare. Len za posledných 10 mesiacov požiare spálili vyše 65 887 hektárov lesa. Aj preto sme hrdí, že môžeme s organizáciou ANEFA spolupracovať pri zalesňovaní tohto regióna.

S výsadbou sa má začať dnes a bude sa pokračovať aj v nasledujúcich týždňoch. Spolupráca Zentivy s organizáciou ANEFA prispieva k realizácii jej projektu ProNatura zameraného na zalesnenie dôležitých oblastí v Portugalsku. Iniciatíva nadväzuje na predchádzajúcu spoluprácu Zentivy s neziskovou organizáciou Forests Without Frontiers (Stromy bez hraníc) v roku 2019 a v apríli 2020 v Rumunsku, kde sa v rámci programu PlanetZ vysadilo 7 000 stromov.

Nick Haggar, generálny riaditeľ spoločnosti Zentiva, uviedol: „My všetci sme povinní starať sa o našu krásnu planétu. Náš tím každý deň veľmi usilovne pracuje na poskytovaní vysokokvalitných a cenovo dostupných liekov pre pacientov v celej Európe i mimo nej, a preto Zentiva za každého z našich angažovaných ľudí a v ich mene vysádza jeden strom, aby im vyjadrila vďaku a zároveň tak prispela k zalesňovaniu. Je to najnovšia zo série spoluprác, súčasť nášho programu #PlanetZ, ktorý sa zameriava na to, ako môže spoločnosť Zentiva prispieť a pomôcť nášmu životnému prostrediu.“

„Sme radi, že môžeme so spoločnosťou Zentiva spolupracovať na jej programe PlanetZ,“ uviedol Pedro Serra Ramos, prezident organizácie ANEFA. „Projekt ProNatura už prispel k výsadbe vyše milióna stromov. Tešíme sa, že spolu so Zentivou pridáme veľa ďalších, ktoré pomôžu vytvoriť zelenšiu planétu.

O spoločnosti Zentiva

Spoločnosť Zentiva je výrobcom vysokokvalitných a cenovo dostupných liekov, ktoré slúžia pacientom v Európe aj mimo nej. So špecializovaným tímom vyše 4 500 pracovníkov a sieťou výrobných závodov – vrátane vlajkových závodov v Prahe, Bukurešti a Ankleshware – sa Zentiva usiluje dosiahnuť poprednú pozíciu v oblasti značkových a generických liekov v Európe, aby tak mohla lepšie podporovať každodenné potreby občanov v oblasti zdravotnej starostlivosti. V spoločnosti Zentiva sa usilujeme o to, aby zdravotná starostlivosť bola právom, nie výsadou. Ľudia dnes viac ako kedykoľvek predtým potrebujú lepší prístup k vysokokvalitným a cenovo dostupným liekom aj k zdravotnej starostlivosti. Spolupracujeme s lekármi, farmaceutmi, veľkoobchodníkmi, regulačnými orgánmi aj vládami s cieľom poskytnúť každodenné riešenia, od ktorých sme všetci závislí. Viac informácií nájdete na www.zentiva.sk. ww.zentiva.com.

Kontakt pre médiá:

Mounira Lemoui
Head of Communications
ZENTIVA GROUP, a.s.
U kabelovny 529/16, Dolní Měcholupy, 102 00 Prague 10
Mobil: (+420) 727 873 159
E-mail:
mounira.lemoui@zentiva.com