Správy zo spoločnosti Zentiva

18. apríla 2023    /    Novinky

STEFFEN SALTOFTE VYMENOVANÝ ZA CEO SPOLOČNOSTI ZENTIVA

STEFFEN SALTOFTE VYMENOVANÝ ZA CEO SPOLOČNOSTI ZENTIVA

Zentiva s potešením oznamuje, že Steffen Saltofte bol vymenovaný do funkcie generálneho riaditeľa (CEO). Nahradí tak Nicka Haggara, ktorý sa presúva do Zentiva Advisory Committee ako čestný člen. Steffen preberá funkciu generálneho riaditeľa s účinnosťou od 2. mája 2023.

Steffen Saltofte prichádza zo spoločnosti Acino, kde bol generálnym riaditeľom od roku 2018 do roku 2022. Prináša bohaté strategické a operatívne skúsenosti z veľkých nadnárodných a dynamických spoločností a bude viesť ďalšiu akceleráciu spoločnosti Zentiva. Steffen bude sídliť v Prahe.

Steffen Saltofte povedal: "Som nadšený, že sa pripájam k spoločnosti Zentiva, spoločnosti so silnými záznamami v oblasti obchodného rastu a zamerania sa na zákazníka. Spoločne budeme pokračovať v tomto rastovom príbehu a prinášať vysokokvalitné, dostupné lieky ľuďom v celej Európe, aj mimo nej. Zdravie a prístup k liekom sú dôležitejšie ako kedykoľvek predtým a ja som plne odhodlaný napĺňať poslanie Zentivy.“

Poradný výbor spoločnosti Zentiva, akcionári a zamestnanci sa chcú poďakovať Nickovi Haggarovi za jeho vedenie počas posledných štyroch rokov vo funkcii generálneho riaditeľa. Nickova vízia, inšpirácia a snaha vytvoriť vysoko výkonnú, inkluzívnu a udržateľnú európsku farmaceutickú spoločnosť, pomohli spoločnosti Zentiva za posledné štyri roky zdvojnásobiť jej veľkosť. Nick sa pripojí k poradnému výboru spoločnosti Zentiva a je nadšený, že môže podporiť budúci rozvoj spoločnosti ako non-executive.

Viac ako 100 miliónov ľudí dôveruje liekom Zentiva, ktoré im každoročne pomáhajú s riešením ich zdravotných problémov a s celkovou zdravotnou starostlivosťou.