Správy zo spoločnosti Zentiva

maraton

17. októbra 2023    /    Novinky

Zentiva Slovensko na najstaršom maratóne v Európe!

Medzinárodný maratón mieru je každoročný cestný maratón, ktorý sa koná v Košiciach od roku 1924. Je najstarším maratónom v Európe a tretím najstarším na svete (po Bostonskom maratóne, ktorý sa prvýkrát konal v roku 1897  a Yonkers Marathon, ktorý sa prvýkrát konal v roku 1907). Maratón sa vo všeobecnosti koná každý rok prvú nedeľu v októbri. Trasa je relatívne rovinatá a pozostáva z dvoch okruhov, väčšinou v centre mesta.

Košický maratón sú preteky s certifikáciou AIMS. Pretek je tiež kategorizovaný ako Silver Label a v roku 2015 bol organizáciou European Athletics Running for All certifikovaný ako 5-hviezdičkový kvalitný cestný pretek. Tento rok sa na štart postavilo rekordných 17 tisíc bežcov.

S veľkou hrdosťou informujeme, že do jubilejného 100. ročníka sa zapojilo i 9 kolegov zo slovenskej obchodnej jednotky na čele s našim generálnym riaditeľom Mojmírom Krutým.

Niektorí sa venujú behu dlhodobejšie, niektorí však poňali tento jubilejný ročník ako veľkú výzvu. Dokázali tak, že vedia prekonávať nielen prekážky, ale i samých seba! Ďakujeme za reprezentáciu vo farbách Zentivy. Sme na Vás veľmi hrdí, kolegovia!