Správy zo spoločnosti Zentiva

17. septembra 2023    /    Novinky

Bezpečnosť pacientov je v stredobodom našej pozornosti pri každom kroku, ktorý podnikáme pri výrobe a dodávaní liekov.

💚 Bezpečnosť pacientov je stredobodom našej pozornosti pri každom kroku, ktorý podnikáme pri výrobe a dodávaní liekov. Všetky normy, procesy a systémy kvality a bezpečnosti spoločnosti Zentiva sú v súlade so správnou prevádzkovou činnosťou vrátane správnej klinickej, laboratórnej, výskumnej, výrobnej, farmakovigilančnej a distribučnej praxe.

Udržiavame kvalitu a bezpečnosť všetkých našich výrobkov a tieto parametre pravidelne kontrolujeme. Každý krok je vysledovateľný a riadne zaznamenaný, aby sa zabezpečilo, že naše lieky sú pre pacientov bezpečné. V rámci monitorovania farmakovigilancie a bezpečnosti skúmame všetku spätnú väzbu od partnerov a pacientov vrátane pripomienok, sťažností a reklamácií. Spolupracujeme s regulačnými orgánmi v Európe aj mimo nej, aby sme reagovali na nové problémy a údaje zistené v širšom systéme zdravotnej starostlivosti a mohli tak vykonať hodnotenie rizík pre pacientov a zaviesť všetky zistené a schválené nápravné opatrenia.

Okrem toho realizujeme aj iniciatívy, ktoré pomáhajú zvyšovať povedomie o nadmernom používaní liekov, dodržiavaní liečebného režimu a správnom zaobchádzaní s nepoužitými alebo exspirovanými liekmi zo strany pacientov s cieľom predchádzať negatívnemu vplyvu na životné prostredie a ďalej tak podporovať bezpečnosť pacienta.

#WordlPatientSafetyDay #quality #pharmaceuticals